Vancouver, nakenchock och turistbuss

 
Ojojoj, IGEN en hel vecka... Det blir väl så när det närmar sig slutet. Man gör så mycket kul att man inte hinner med. Nu kommer en sammanfattning:
 
I torsdags flög vi till Vancouver. Vi har ju varit i Banff och Edmonton men ville gärna se lite mer av Kanada så vi tog en weekend på västkusten. Där regnade det, precis som man kan förvänta sig av en västkust, och som de samma Göteborgare vi är fällde vi upp luvan och gav oss ut i det jävliga vädret ändå. Men lite smarta var vi ändå. Nästan hela fredagen åkte vi turistbuss och satt torra och varma och tittade ut på alla sevärdheter samtidigt som en guide berättade allt värt att veta om Vancouver.
 
När vi åkt runt i flera timmar blev det ett kort uppehåll i regnet och då tog vi en liten båt ut till stranden där vi gick och tittade på fantastisk utsikt. Bakom hela staden tornar bergen upp sig och på det väller havet in från väst. Så häftigt att se allt samtidigt och trots regnet ar det så vackert. När det började regna igen sökte vi skydd på ett lokalt bryggeri (det råkade vara närmast okej?) och beställde in tio miniöl. Där satt vi och hade ölprovning för oss själva och försökte gissa vad vi drack. Jag gillade en röd hallonöl bäst och Jonatan gillade den minst, så jag fick den och alla andra ljusa citroniga och han fick dricka de som smakade öl. Win win!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Dag två var det faktiskt fint väder, vilket var mycket uppskattat eftersom vi bokat en heldagstur upp i bergen för en liten hajk och vacker utsikt. Det var Jonatan, jag, en kille från USA och guiden Francois (Fransoaah) som åkte iväg i en liten minibuss. Även här fick vi massor med information om både land och hav. När vi åkt i en timme drygt tog vi en gondol upp i bergen och väl där uppe fick vi på oss snöskor. De såg inte alls ut som gamla tennisrack som de gör i Kalle Anka. De såg ut som miniskidor i röd plast. De hade taggar och piggar under som fick grepp i snön och isen och med de på fötterna knallade vi iväg in i skogen, upp för mer berg och bort till en utkiksplats.
 
När vi vandrat tillbaka igen tog vi av oss snöskorna och gick en sväng åt andra hållet till en instabro. Det var egentligen en hängbro, men den var också en instabro. Efter att ha väntat ut en grupp asiater som tog 40 tusen bilder med sju olika kameror gungade vi över och njöt av utsikten. Sedan tog vi också massa bilder med massa kameror, hehe. Det var så lite folk (vanligtvis är det hundratals asiater som tar kort) så vi var tillbaka i Vancouver redan på eftermiddagen. Då hyrde vi cyklar och cyklade runt i Stanley park, Vancouvers stolthet. En park större än själva staden (okej nästan, iaf som downtown) med massa blommor, glasskiosker, totempolar och fler asiater.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
På söndagen var det fint väder igen. Vi hade nog tur med vädret. Och då knallade vi runt i de delar av stan vi inte hade sett och vilade oss sedan i en historisk kinesisk trädgård. Väldigt vacker. Sedan åt vi glass och tog en buss till universitetet i Vancouver. Alltså wow. Det är ett gigantiskt campus som ligger på en udde med den vackraste utsikten. Berg, hav och stad. Därifrån letade vi oss ner till stranden för en smal trätrappa med miljarder steg och sedan gick vi längst Stilla havet (tror jag?) tills vi hittade en ny trappa som tog oss upp igen. Där gick vi förbi nudistdelen tydligen och såg ett gäng gubbar som inte ville få ränder efter solbrännan kan man säga... Sen flög vi hem.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0