Världens bästa praktikplats!


När det är en timme kvar på dagen kommer handledaren och säger: men så solen skiner. Ska ni inte gå ut och ta en glass tjejer? Så det gör vi nu. (Glass)skål för våren!


Veckan börjar bra


I går fick jag ett väldigt roligt telefonsamtal där jag blev erbjuden sommarjobb på en tidning. Jag har suttit som på nålar sedan jag tackade nej till jobbet på Katrineholms-kuriren med förhoppningarna att få ett närmare Göteborg. Och det fick jag. Tjoho, så glad jag blev! Utöver det skiner solen för fullt och det är riktigt vårväder. I dag satt vi på balkongen och åt lunch och njöt av solen, praktikanterna och jag. Efter jobbet ska vi iväg och fira både våren och mitt jobb med en liten AW.


Lunch i solen!

Tyska tåg och tre söta barn


Okej att man kan ställa klockan efter tyska tåg. De är i tid. Men där slutar allt positivt med dem. De är högljudda, gamla, ryckiga och har konstiga säten i konstiga avdelningar. I dag satt jag i en sån där liten kupé som dom alltid sitter i på tåget i Harry Potter filmen. Väntade på att tanten ska gå förbi med sin vagn och sälja hoppande chokladgrodor och pumpapaj. (Telefonen ville precis autocorrecta chokladgrodor till chokladgrodekort...)

Frankfurt var underbart som alltid. Jag lekte med mina barn. Vi spelade spel och gick till parken och lekplatsen. Jag drack jag sekt med min lilla mamma och lilla pappa och åt supergod hemlagad mat. I dag åkte vi till badhuset och åkte vattenrutschkana och bubblade bubbelpool. Det var skönt och kul och mysigt. Så nu sitter jag på Harry Potter tåget med blött hår och en bok som snart är slut. Jag läste mer än beräknat på vägen hit. Riktig tabbe. Fick åtminstone matsäck med mig så jag fick roa mig med att äta och spana efter chokladgrodetanten. 

Tre barn och tre au pairer. Top notch!

#livetpåambassaden

 
I kväll bjuder min mångsidiga karriär på ett fotoknäck. I Berlin pågår i dagarna ITB som är en gigantisk turistmässa där bland annat Sverige försöker locka till sig turister genom att vifta med köttbullar och stulna älgskyltar. Sveriges montermänniskor, journalister och andra intressanta och trevliga människor kommer i kväll till ambassaden för att lyssna på tal av bland annat ambassadören och statssekreterare Eva Lindström, och inte minst, för att äta mat! Ambassadens egne fantastiske kock har svängt ihop en stor buffé med björktema. Allt är björk och det är såååå himla vackert. Lite träigt dock... *badum tischhhh*
 
Jag ska som sagt vara fotograf och får alltså förutom att springa runt bland viktiga och spännande människor mumsa i mig så mycket jag hinner av björkbuffén. I morgon bitti uppmärksammar ambassaden internationella kvinnodagen genom att anordna en stor frukost där jag, ebenfalls, ska agera fotograf/provsmakare av en ordentlig lyxfrukost. Så förutom att jag överanvänder kommatecken och flinkar in med tyska ord i svenska texter så har jag det rätt bra. Utlovar bilder när de först har publicerats på ambassadens hemsida.
 
Känner mig som en drottning, inte bara för att jag har eget godis och statyer
uppkallade efter mig utan einfach so...
 

Dresdenärer


Dresden är en väldigt fin stad i alldeles lagom storlek för att hinna upptäcka på en helg. Vi sightseeingade, åt massa gott och besökte museum. Och vi gick. Och gick och gick och gick. Vädret var med oss för det mesta och när det regnade gick vi in på ett café och fikade. På lördagkvällen besökte vi Dresdens största disco. Det var 80-talsneontema. Vi såg inte kloka ut. Men vi hade kul ändå. Jag är inte den som är (dres)den.

Sen fyllde jag år. Praktikanterna hade koll på facebook så de grattade mig. Annars var det en ovanligt ordinär födelsedag. På kvällen gick vi och drack jättegoda drinkar och jag fick en present så då blev jag glad. Nu är jag gammal. Men inte så gammal att jag inte klär ut mig och går på neonparty. Eller dricker drinkar på en måndag.
Party och sightseeing i Dresden. Sista bilden är en ostaffär. Fancy.

RSS 2.0