Koffeincellerna delar sig snabbt.

 
Kan det verkligen stämma att efter en enda liten kopp börjar beroendet krypa fram? Jag har avskytt smaken av kaffe i alla mina 21 ar i livet men nu sitter jag här och längtar efter en Capuccino. Kanske för att det var sa roligt att titta när mjölken blev aldeless fluffig och mjuk eller sa har jag faktiskt fatt en liten cell i kroppen som ropar efter koffein. I vilket fall behöver jag lite energi efter nattens födelsedagsfirande och dagens 9 timmar pa jobbet. Det vankas nämligen utgang ikväll ocksa (och pa lördag men det problemet tar vi när det kommer).
 
Idag har jag gjort mig själv lite fattigare genom att boka flygbiljetter hem till Sverige. I Oktober planerar jag att spendera tva veckor i Katrineholm och ett par dagar i Göteborg (nagon i Gbg som vill härbärga mig förresten?). Jag kan eventuellt tänka mig att byta ut en av veckorna i Katrineholm mot en vecka i Thailand eller pa Kanarieöarna om intresse finns.
 
Dumt nog gick jag med pa att bära klackar ikväll ihop med resten av tjejerna. Vi far se om jag lever imorgon.

Svaret pa alla mina problem

 
Jag sitter här i receptionen och hoppar lite osynligt upp och ner. Delvis för att jag precis blev kissnödig men mest för att jag precis kom pa det bästa svaret pa Oktoberfestfragan. Oktoberfest, firas ologiskt nog, i September och är störst i München. I Frankfurt är det inte alls stort. Problem 1, ta sig till München. Problem 2, boende i München. Problem 3, resesällskap. Det första problemet är inte svarlöst sa länge man har pengar. Tagen är dyra men manga. Det andra problemet är svarare da alla hotell och vandrarhem tenderar att just denna vecka bli fullbokade tidig var varje ar. Det sista problemet är egentligen inget problem da jag antar att alla mina vänner är sugna pa att aka, men det som uppstar da är problem 3.1 (även de maste ta sig dit) och problem 3.2 (de har heller ingenstans att sova). Dessa problem har nu min brillianta hjärna löst genom att gräva lite i bakhuvudet. Mormodern i min gamla au-pair familj bor i München och Au-Pair nr 3 (jag var nr 2) som bor i Schweiz är mer än sugen pa att möta mig där.
 
Altsa ser det ut som att jag kommer lägga alla mina pengar pa en helg i München, män i lädershorts och min egen kroppsvikt i öl. Problem 4: Dirndlar är svindyra men ändoch ett maste...

Look at me, I'm blogging

 
Eftersom det är sa otroligt stressigt pa mitt nya jobb sa tänkte jag spendera lite tid pa att skriva. Just nu, tillexempel, sitter jag med en Cappucino framför mig. Det konstiga i det är jag att jag inte tycker om kaffe. Jag blev helt enkelt sa fachinerad av den flashiga kaffemaskinen (som egentligen bara är till för kunderna, det finns en skruttig till oss anställda) att jag pa mafa tröck in nagra av de blanka knapparna och vipps stod där en kopp med skummig vit mjök pa toppen. Mycket stiligt sag det ut, därför sitter jag nu här och känner mig vuxen.
 
En annan upptäckt jag gjort idag är att Mars och MilkyWay smakar likadant sa när som pa den lilla skillnaden att MilkyWay är mjukare. Som om en Mars hade legat i solen ungefär. OH, telefonen ringer, dags att jobba!

RSS 2.0