Rutschkana genom helgen

 
Vilken helg. I fredags tog vi bussen till Edmonton, en stad ca 30 mil norr om Calgary. Där finns som sagt ett av världens största shoppingcenter (nummer sex, men världens största utanför Asien vet jag nu). Butikerna var ungefär samma som finns i mallen i Calgary, men det var väldigt stort och fint pyntat överallt. Vid entren såg det ut som en fin gata och det fanns lekland och shower lite överallt. De hade en damm med några stackars sälar som turister betalade för att ta kort med och en stor isbana där man kunde hyra skridskor eller dricka kaffe och titta på andra som var duktiga på att åka.
 
På eftermiddagen åkte vi in till en park i stan där de hade byggt upp ett stort isslott. Allt var gjort av vatten som frysit (dööh, men alltså det var ingen ställning eller annat fusk som stöttade upp, det var ren is) och det var så fint. Vi var inte de enda med selfiepinnen i högsta hugg kan jag säga.
 
Isen hade olika färg beroende på hur tjock den var och hur solen träffade. Ibland var den vit, ibland blå, ibland turkos och ibland rosa... Sen fattade vi att det på vissa ställen var färgade lampor som lyste upp. Lol. Där sprang vi runt och förundrades, tog bilden, åkte isrutschkana och motstod frestelsen att slicka på väggarna tills vi frös om tårna. Då återvände vi till mallet för middag.
 
Nästa dag fortsatte vi åka H2O-kana, men ofrusen. Vi spenderade hela söndagen i mallets stora vattenland där det fanns massa vattenrutschkanor, badleksaker, vågmaskin, surfpool, bubbelpool, gratis läskmaskiner och linbana över hela stället. Jag kände mig ännu mer som barn än vanligt och vi sprang upp för trappor och gled ner för kanor tills benen inte orkade mer. SÅ HIMLA KUL! Jonatan åkte alla farliga kanor, bland annat två som var stup rätt ner. Man gick in i en liten kuvös, sen stängde de en dörr om en, räknade ner och sen försvann golvet. När han åkte dom låg jag och guppade på en badring och tittade på.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0