Hår och hamburgare


Glad och mätt sitter jag nu här fullt påklädd. Jag har nämligen fått McDonalds idag, det var inte igår. Vi packade in oss och drog iväg med bebisarna till frisören tidigare idag och efter en halvtimme med tårar, dregel och hår precis överallt åkte vi iväg för en andra frukost (me like). Vi hamnade då på McDonalds och det blev lunch med milkshake till efterrätt. Vi hade en sjukt rolig timme där inne och skrattade hela vägen hem.

Nu sover bebisarna men de vaknar väl snart igen. Känner för att hitta på något skoj, lite rastlös just nu men vi får väl se. Känner hur stans sko- och klädaffärer kallar på mig men det blir väl till att sitta här och passa bebisar. Räknar dagarna tills jag ska få träffa den underbaraste människan i världen. 16 dagar kvar tills jag åker hem, nästan bara två veckor. Shit vilken intensiv helg det ska bli, haha. En promenad kankse vore nått, tar med bebisarna ut i parken men lite musik i ena örat. Måste ju ha ena örat fritt för att höra om någon av de dör eller så. Bra ide Louise, jag gillar den!

Puss och Kram, Louise



En bild från bäbispromenad första veckorna...

Skaffa inte barn!


Fruktansvärt utmattad. Att ensam natta två bebisar som är sjuka och sjukt trötta är INTE kul. Har haft en bäbisjäkel på varje arm och ett fruktansvärt gallskrik i båda öronen och inte kunnat göra något annat än att stå där vaggandes lite fram och tillbaka och koncentrera mig på att inte bli döv samtdigt som jag sjunger en liten trudelutt. Att sätta ner eller lägga de var inte att tänka på. Inte ens antydan till rörelse ner mot golvet var uppskattad. Så där stod jag och svettades, skulle byte på båda och göra nappflaskan och undrade hur fan jag skulle kunna göra det utan armar. Ett tips: skaffa inte tvillingar. En arm kan man klara sig utan, men inte båda. Det går bara inte!

Råkade fasta i nått jäkla smörband som sjunger långsamma kärlekslåtar om lycklig och olycklig kärlek, lika illa båda två. Nu sitter jag här och blir påverkad av musiken som jag inte riktig hör för att jag koncentrerar mig på annat men den ligger allt där och gnager bakom tinningarna. Nu blir det film men engelskt tal för att pigga upp lite. Om 17 dagar åker jag hem.

Puss och Kram, Louise



empty eyes, empty heart...

Lars Winnerbäck - Lovesång


Jag stängde aldrig nånsin några dörrar Jag bara gick ut Och du fråga och jag svara "Det är klart att jag saknar en dag som förut" För det kanske känns svårt när ljuset har släckts Vi är mitt i vår mörkaste tid Det kanske känns hårt, men när minnena väcks Kan jag fortfarande höra ditt liv För man saknar sånt som man inte har Och man saknar allt som man inte har kvar Vi har fortfarande långa vägar kvar Man saknar inte sånt som man har Vi märkte nog aldrig riktigt vad som hände Förrän allt var slut Och igår kom vintertid och jag tror att jag kände En dag som förut För när snön hade kommit och marken hade täckts Var vi mitt i vår ljusaste tid Nu har löven fallit och minnena väcks Jag kan fortfarande höra ditt liv För man saknar sånt som man inte har men vi har fortfarande långa vägar kvar Jag har lärt mig att längta är bättre än att ha För man saknar inte sånt som man har Och jag stängde aldrig nånsin några dörrar Man saknar sånt som man inte har och vi har fortfarande långa vägar kvar Jag har lärt mig att längta är bättre än att ha
För man saknar inte sånt som man har.





en annan annanas


Bebisarna sover och jag har ätit ett halvt ton annanas. Det var tydligens naturens egna antibiotika och bra mot ont i halsen. Jag hade det förut idag, känner inte av det nu men har också nyst två gånger. Inte bli sjuk, itne bli sjuk, på tal om det så måste jag pausa för att springa och ta på mit varma mjuka sockar. Viktigt att vara varm om fötterna.

För övrigt har jag nästan inte ätit idag, galet, måste genast göra nått åt det men jag orkar inte, blö. Sitter i vardagsrummet och tittar på tyska barnprogram. Snart ska ungen sova och en kompis till lilla moster kommer hit och ska kolla X Factor. Ungefär idol/talang men det suger. Skit tråkigt verkligen. Som tyska "idol" kallat popstars suger också. De har verkligen missat vad som är roligt i de programmen. Kankse blir till att sitta på mitt rum och sträckkolla på svenska underbara idol istället. Har bara sett de 4 första avsnitten så har lite att göra.

Nej nu måste jag hitta något att äta, får rota igenom kylskåpet lite och se vad jag hittar. Min bästis lämnar mig ikväll för träning, känner mig ensam. Vill ju ha nån där i skype att samtala med lite då och då. Nu mat!

Puss och Kram, Louise


Mjölk i alla former utom flytande


Känner mig hängig, trött och seg. Skulle behöva lite finare väder här så jag kunde dra ut på en hurtig powerwalk, det skulle vara något. Men inte är det så kul när det blåser blött i ansiktet hela tiden. Mörkläggningsgrejen till fönstret gick sönder i bebisarnas rum och eftersom att alla i den här familjen är under en meter fick jag så på en stol och försöka trycka in snöret i hålet de skulle åka in i, klättra till en annan stol på balkongen och dra ner själva grejen, klättra tillbaka och pilla in lite mer snöre, och så vidare och så vidare. Tur att de iallafall hade fönstret mot balkongen.

Nu ska jag strax åka (cyckel) och hämta upp ungen från dagis. Sen blir det kanske lite tecknat tyskt och ett mellanmål bestående av choklad och "nu extra mycket mjölk". Tyskarna är besatta av mjölkbars, mjölksnittar, mjölkgodis, mjölk i alla former utom flytande. Vill ni att ungen ska dricka mjölk ge den ett glas mjölk. Gah! Har inte kommit iväg till gymmet idag heller, känns korv. Kanske kan smita iväg ikväll men känner verkligen att jag är på g att bli sjuk och kankse borde ta det lungt. Eller är det önsketänkande? Magen kurrar, ska slänga i mig nått innan jag drar.

Puss och Kram, Louise



För när tårarna blandas med regn ser inte ens du att jag gråter...

Ett glas vin och bums i säng


Bah, jag är så trött att jag knappt orkar blogga. Anledningen till att lilla mormor var "försvunnen" var att hon också var sjuk och har legat i sängen HELA dagen. Av någon anledning har monsterna bara sovit EN gång idag också men den gången sov de iochförsig väldigt länge. Hur som helst har jag för första gången på 6 veckor jobbat HELDAG. Sjukt ansträngande var det kan jag säga. Nu sover de i alla fall och ungen sitter klistrad framför tv:n som vanligt.

Då var det väl dags att börja fundera på kvällsmat, fan vad sugen jag är på svensk (haha svensk?) pizza! Det vore nått. Men det får väl bli potatissoppa eller nått annat äckligt, haha. Kankse finns rester från lördagen kvar, det vore nått. Nu är det mat, kankse en film och skype med bästis som gäller innan sängen. Imorgon ska hon iallfall till dagis så då kankse jag kan komma iväg och träna. Hoppas inte jag också blir sjuk nu, jäkla ungar!

Puss och Kram, Louise



kom så fyller vi våra tomrum med vin

Bäbismonster


Föräldrar på semester, barn sjukt och hemma från dagis och mormor försvunnen lämnar gaaanska mycket jobb. Det blir nog inte mycket ledig tid idag. Lilla moster leker med ungen som är sjuk och bebisarna roar sig med att dregla på mig och skrika lite extra mycket hela tiden. Just nu sover en så jag har bara en att brottas med samtidiggt som jag försöker göra något kul av den här dagen. Lite youtube vore ju inte fel.

Igårkväll satt jag lugnt och skönt i mina mjukisar när mostern (som för övrigt är 22) kommer in och frågar om jag är klar att åka. Jag förstår ingenting där jag sitter osminkad men en bulle på huvudet och datorn i knät. Sen kom jag ihåg att vi hade planer för kvällen. Vi skulle iväg till hennes polare och spela spel. På mindre än 5 minuter hade jag snyggat till mig och stod redo att åka, haha. En supertrevlig kväll med tabu, kort, tysk rappakalja och vitt vin tackar jag för.

Just nu sitter ett bäbismonster och roar sig framför min tv, och då menar jag inte att han tittar. Han byter kanal och höjer och sänker volymen. Sjukt kul. Nu låter han iallafall bli datorn. Gymmet låter väldigt avlägset idag men vi får väl se, kankse ikväll. Nu är det dags att leka tittut.

Puss och Kram, Louise



Tittut...

En helg i mjukisbyxor (nästan)


Nu har nästan en hel helg gått utan att jag gjort ett skit och det börjar långsamt kännas mindre bra. Blir nog inget gym idag så imorgon får jag verkligen köra ett hård-pass. Har tagit hand om bebisar och barn utan föräldrar idag och alla är sjuka så det har varit lite oklart hur och när jag måste jobba. Imorgon och resten av veckan blir det nog bättre med tider och så. Hur som helst så är det kallt ute idag så jag är ändå ganska nöjd med tyska teckande filmer och soffmys.

Funderar lite på mat, börjar bli hungrig. Men var sak har sin tid, det luktar fika först, mohaha. Javisstja, min mysa hemmakväll igår blev tre pers i en tvåmannasoffa tittandes på tyska talang och sen en sväng ut förbi alla krogar och uteplace. Så gick det med det, man kan inte planera hela tiden. För övrigt har mjukisarna varit på hela helgen så det blir att klä upp sig lite i veckan. Livet behöver kontraster. Bästis kom hem och skypa med mig, jag har tråkigt!

Puss och Kram, Louise



Sweeeeeeden, om tre veckor kommer jag!

Skypelove


Har fortfarande inte gjort någonting alls idag och det passar mig. Lite kurragömma och tafatt med ungen och lite tittut med monserna, haha det är toppklass lekar! Skypat med pappa och pratat med mamma också, en skön dag. Nu sitter jag och skypar lite med min bästis och väntar på maten. Lilla pappa har lagat mat hela dagen och snart blir det middag men lilla mormor, lilla moster, ungen och små päronen. Imorgon får det bli gymmet och poolen.

Puss och Kram, Louise



Min älskade vän, du förgyller mitt liv!

En slöhelg


Idag vaknade jag klockan 12 och kände att fy vad länge jag sovit nu måste jag upp. Satt sen och funderade lite på varför jag hade så brottom med att komma upp till frukost och datorn, haha. Det är en riktig slö-helg just nu och det behövde jag nog. Kan ju inte va ute och ränna varje dag. Nu måste jag äta min macka som har gått lite från ett mjukt bröd till ett knäckebröd. Sen blir det Eva och Adam på youtube för hela slanten.

Fresten funderar jag på att använda gymmets pool och relaxavdelning lite mer... Trots nakenshocken jag fick igår verkar det himla mysigt. Idag eller imorgon kankse blir en pooldag? Nej nu väntar youtube.

Puss och Kram, Louise



Längtar hem till mamma, lidl och stora soffan.

2 nakenshocker på 2 dagar


Nu sitter jag här ren från topp till tå med nytvättade myskläder på mig. En himla skön känsla att ta på sig nått rent och mysigt när man själv är ren. Duschen blir ju nästan ogjort om man tar på sig smutsiga kläder när man är ren... Nej nu låter jag som min mor, det slutar jag med. Tog en sväng in på relaxavdelningen på gymmet för att kolla upplägget med solariumen men fick istället se en snopp komma gåendes från bastun. På en relaxstol låg en annan snopp och läste en bok. Igår när jag gick med monsterna i parken fick jag minsann också se minst ett dussin som låg och solade. Jag lovar, gjorde de i Sverige som de gör här skulle länsman inte bli glad. (DKV, Loranga och Sovjet) Don't worry it's a inside joke.

Jag tror jag var den enda idag som matchade regnet med solglasögon. Men älskar man sina solglasögon så gör man. Jag hade trötta ögon, inget smink och himlen var faktiskt bländande vit. Inte blå med moln, inte grå, VIT! Ja jag måste tyvärr erkänna att sommaren bara kom tillbaka i två dagen men då passade jag iallafall på att göra sommarsaker. Ha shorts och äta glass och så. Nu är det höst, men man vet ju aldrig vad som händer nästa vecka. Lilla mamma har lagat tortellini, mums. Ikväll blir det tyska Talang, popcorn och film.

Puss och Kram, Louise



If I could photoshop my heart red...

En seg förmiddag


Waah, en seg dag idag! Har suttit och tittat på Sunes jul och avsnitt ur Bert på youtube i lite över 2 timmar eftersom att monsterna sovit så himla duktigt idag. Sjukt vad jag började längta efter julen då helt plötsligt och sakna att vara liten. Finns det någon lyckligare än ett barn på julafton? Nåväl, jag får fortfarande presenter så jag får väl va glad, haha. Nu kom lilla mamma hem efter en tur till dagis, affären och frissan. Hon och lilla pappa ska ju på semester nästa vecka och då måste man vara fin. Detta innebär ju dock att hon inte kommer vara hemma, väl uträknat, och tre monster blir lämnade till mig. Som tur är kommer mormor och kankse även moster hit och hjälper till hela veckan.

Nu borde jag masa iväg min soff formade rumpa till gymmet men det känns väldigt segt att resa sig upp och byta om. För övrigt har jag bestämt att vara hemma ikväll och ta det lugnt. Behöver vila upp mig lite inför veckan och så sova ut ordentligt. Ska se en film, mysa lite och sen sova. Låt mig inte stanna uppe efter 12 nu du, ja du, du vet precis vem du är! Kanske orkar ta mig iväg nu iallafall, känner att det bubblar lite inom mig efter en onödig konversation. Kan behöva få ur mig lite skit och vart är bättre än på löpbandet? (Toaletten, ja himla kul.)

Puss och Kram, Louise



Ett g mer eller mindre...

SOM vi gick en promenad


Blev det en promenad idag då? Om det blev en promenad, tillsammans med mamman och monsterna. Vi gick till stan och fixade lite saker jag behöver till min tyskakurs, bland annat läroboken och ett tunnelbane-månadskort, vi tittade på skor och fikade på ett helt amazing cafe. Dit tar jag dig när du kommer hit! Det var sjukt stora soffor, mer som sängar som man låg och myste i med endast en stor glasvägg ut mot stora shoppinggatan och torget. Hur mysigt och fint som helst.

Promenaden gick vidare igen hemmåt från stan men vidare till parken och en sväng i den botaniska trädgården. Urvackert var det och sjukt stort, vi han inte ens med en femtedel av området skulle jag tro eftersom att ungen behövde hämtas från dagis. Mamman åkte iväg för att hämta henne och sen skulle de åka till doktorn för andra delan av barn-koll-grejen. Det lämnade mig men två sjuuukt trötta bebisar som skulle sova först om två timmar. En utmaning må jag säga, efter detta år kommer jag vara världens bästa förstagångs mamma! Alla borde öva på någon annans barn innan de får egna, haha. Hur som helst så var det ett par kämpiga timmar men mina små monster blev matade, tvättade, bytta på och nattade. Lilla mamma kom iochförsig hem precis i tid till nappflaskan och sängen så det var väl bra.

Mamman visade glatt upp två ungspizzor som hon köpt till oss att äta till kvällsmat och jag blev hur glad som helst över att få äta sig mätt på mat jag gillar, haha. Till min stora förfäran ser jag, aldeless försent, att "pizzan" är någon slags tunnare pizza FULL med lök och gräddfil. VAD SKULLE JAG GÖRA? En snabb tanke, jaha jag får dricka mig mätt på fanta ikväll. Men vuxen som jag nu blivigt smakar jag och äter till min förvåning tre (eller fyra?) bitar av pizzan täckt med lök. (Jo mamma det var visst farligt!) Nu väntar sängen.

Puss och Kram, Louise



Facebookstalking och solsken


Solen skiner in genom fönstret, bebisarna sover och lilla mamma är och handlar lite god frukost. Kankse borde börja med frimärkssamling eller något så jag har någonting att göra på de här stunderna man inte har nått att göra men ändå inte hinner göra något. Välformulerat, som alltid. Nej jag sitter här vid min lilla fina dator istället och fördrvier tiden genom att läsa hela sveriges bloggregister och facebookstalka mina vänner.

Facebookstalking, det är faktiskt ett nytt utryck för mig. Hade aldrig hört det innan en av au pair tjejerna sa det här om dagen. Haha, en stalker på facebook, kul. Jag ängnar mig nog mer åt kylskåpsstalking (?) här borta. Har stenkoll på alla yogurtar och mjölkpaket som går in och ut yr kylen, får aldrig vara tomt på det då gråter barnen. Inte bra.

Idag kommer städerskan så det blir väl att slänga på sig shortsen och ta en promenad i parken med bebisarna sen. Efter lunch skulle jag tro, eller runt då. Nu väntar jag och min kurrande mage med spänning på vad som kommer in genom dörren, förhoppningsvis snart, i form av frukost. Nu blir det till att facebookstalka vidare, watch out!

Puss och Kram, Louise




boom boom crack



I know you better then you know yourself, and I am the best you ever had. You can't find this kind of love again and no one who understand you as I do.


22/9 - shorts och linne


Vilken dag! Hade jag hemlängtan igår så längtade jag istället hem mindre än någonsin idag. Har inte gjort något speciellt egentligen, var på en promenad i parken med monsterna iklädd... wait for it... shorts och linne. Inte frös jag heller och överallt låg nakna (?) människor och solade i värmen. Det var en underbar dag med fantastiskt väder. Som vanligt när jag går runt i parken gick jag såklart lite vilse. Jag har gått där ca 5 gånger tror jag och SÅ jäkla stor kan den väl inte vara? Bestämmer mig varje gång för att gå runt hela parken och se men varje gång slutar jag upp någonstans i mitten och undrar vart tusan jag ska gå nu. Mystisk park.

Nu har alla fått kvällsmat (utom jag såklart) och bebisarna ska snart sova. Känner mig trött idag efter en halvdag med monster så jag hoppas på ännu en tidig kväll. Nåväl, man ju aldrig eftersom att jag har grymt många bra filmer på datorn nu, lalala. Dags för Abendbrot och kanske ett skumbad.

Puss och Kram, Louise



Dagens, riktigt skönt att känna solens värme.

Hemlängtan


Puh, hemma igen efter en jäkla energy step up pass på gymmet. För första gången hade jag riktig hemlängtan, jag saknade friskis och de vanliga passen. Jag saknade att gå två steg och vara hemma hos mamma i soffan med svensk tv och för det mesta färdiglagad mat framför tv:n. Haha, en larvig sak att längta hem till. Saknar SÅKLART hela familjen också (och min bästis, varför är du inte skype?).

När jag blir arg på någon ellet något brukar jag oftast bli sur, grinig och rå. Kan bli riktigt förbannad. Men när jag blir arg på mig själv är jag oftast lite ledsen också och är då istället så arg så jag börjar gråta. Så kändes det idag när jag inte förstod mig på ett enda jävla steg. Snurr hit och upp och ner och bak och fan och så pratade han tyska fort som en skållad gris (om du grisar kunde prata tyska) och inte dansade han med och visade heller eftersom att han glömt sina skor (?). Galet. Det slutade men i att jag sket fullständigt i vad alla gjorde och körde ett litet friskispass för mig själv. Azum!

När jag väl cyklade hem i kvällen och såg alla lysande höghus och hur uteserveringarna och barerna var fulla men glatt folk (en tisdagskväll) kunde jag inte låte bli att känna mig lycklig. Älskar den här staden, älskar min tyska familj och älskar alla vänner som stöttar mig så otroligt mycket. Mitt liv är azum! (Gäller att ta vara på denna kännslan tills när det inte känns så längre, då tar jag fram den igen.)

Nu väntar duschen och sängen, mamma jag älskar dig tusen miljarder, bästis du räddar mitt liv, Bästa du ligger i skogen och äter barr men du finns i mitt hjärta ALLTID!

Puss och Kram, Louise



All bubbly inside...

Beauty



K, you're gorgeous - before and after

Fiestanight


Jävla tunnelbanor och informationsskyltar på tyska alltså. Tog ju såklart fel jäkla tåg i stressen och fick sedan gå av och vänta hur länge som helst på ett tåg tillbaka så jag kunde vänta ännu längre på rätt tåg. Väl framme ändrades det och jag hade en helgrym kväll igår tillsammans med många härliga människor. K hade lagat supergod fiesta mat och dekorerat hela lägenheten i mexicanska färger. Det blev prat, skratt och vin ända tills sista tunnelbanan gick hem.

Idag var jag så trött att jag fick sitta och rent ut sagt spärra upp ögonen för att de inte skulle gå ihop, helt sjuk kännsla. Nu har jag piggnat till lite iallafall och sitter och väntar ut att jag ska hämta ungen från dagis. Ska träna idag men fick imrose för mig att jag skulle göra det ikväll och inte på dagen. Vet inte hur jag tänkte där men ja, det får väl bli ett kvällspass då. Sen mat, dusch och säng direkt, INTE SKYPE I 3 TIMMAR! Funderar på lunch nu, kurrar lite i magen.

Puss och Kram, Louise












Födelsedagskalas











Fick lite nojja på att redigera alla bilderna såhär, ja. Älskar det!

Todaay


Var såklart inte alls duktig och gick och la mig tidigt igår utan satt uppe och tittade på valvalkan istället. Hade också en trevlig skypekonversation på 3 timmar med... ja vad ska denna person få för "kodnamn" nu då... Tål att tänkas på. Har ju varit så finurlig hittils. Tidigare nämda personer i min blogg: älskling, bästa, trevliga killen, chefen, mamma, syster, släktingen, ungen, monsterbebisarna, lilla mamma, lilla pappa... What ever.

Vaknade upp imorse inte allt för trött ändå, lekte lite med bebisar och gav de frukost. La de för att sova lite och sen har jag suttit vid datorn hela dagen. Har rensat bland alla bilder och styr upp lite i systemet. Har även redigerat färdrigt lite bilder och lekt lite i PS. Äntligen lagt in bilderna från födelsedagarna också, ska kankse ladda upp de.

Ska hämta ungen + en kompis från Kindergarten i eftermiddag och ikväll bär det iväg till K igen med de andra au pairerna för FIESTA! Det blir mexikans mat, musik och så skulle man tydligen klä sig färgglatt också. Det kan ju jag, haha med alla mina vita linnen och svarta tröjor. Nåväl jag har nog något färgstarkt i garderoben. Nu är det dags för lunch.

Puss och Kram, Louise

2 timmar telefonterapi


En dusch på detta så är man ju som en ny människa... Kanondag idag. Tränat, ätit och skypat med Bästa, 2 timmar telefonterapi. Nu väntar en dusch eller kankse ett skummbad. Hade en kanondag och -kväll igår. Berättar mer om det senare, hjärnan orkar inte tänka så mycket just nu. Mot badkaret!

Puss och Kram, Louise



Pasta med tiramisu


Igår spenderade jag kvällen med två au pair tjejer. Vi lagade pasta, åt glass och tittade på film. Det var fruktansvärt mysigt och något jag saknat här, att bara kunna sitta och mysa med en vän. Stort tack till dig K, du är azum! Åkte hem skapligt för att inte missa sista U-bahn (man kan ju tycka att de borde gå längre i en storstad men taxibolagen har väl mutat dom, jag vet inte) och tittade på ännu en film innan jag somande. En lagom fredagkväll med tanke på dagens planer.

Ska snart snida om till min svarta dräkt och åka iväg för lunch och drinkar. Sen ska vi åka på en båttur och sedan gå på stan och göra möhippe saker, tror jag. Kvällen blir full av dans och klubbar och firande. Får bli ett inlägg imorgon om alla saker vi gjorde! Nu ska jag mysa lite med monsterbebisarna tror jag, känner för en runda tittut!

Puss och Kram, Louise



Nedbruten


Sköööööööööööööönt. Känner mig helt nedbruten i musklerna. Kom hem från gymmet och tog mig en skål potatissoppa och en banan, haha. Det blev två chokladbitar på det också, nedrans chokladask som står där och frestar. Nåväl, det var en present så det är ju oartigt att inte äta, har jag inte rätt! Ska snart lägga mig i ett skönt varmt bad och göra hela mig riktigt fin innan jag drar iväg för kvällen.

Pratade med en gammal vän jag inte hört av på länge idag, det var himla kul faktiskt och jag önskar vi kunde träffas. Var sak har väl sin tid antar jag, åker ju hem i Oktober... Nu väntar baaaaaadet.

Puss och Kram, Louise



Det var sommarväder här idag. Vilket underbart land...

FREDAAAAG


Vaknade upp idag pigg och glad trots gårdagens utekväll. Nåja, var ju faktikst hemma till 12, det var ju vardag. Idag däremot blir det andra bullar, middag och myskväll hemma hos K tilsammans med alla andra au pairer. Vi är ett riktigt stort gäng nu, fick tillskott på två igår, en från Canada och en från Frankrike. Imorgon däremot smäller det, då ska jag på möhippa i Frankfukrt, ujuj.

Är näst intill ledig idag eftersom att alla barnen är på sjukhuset för att kolla allt jag vet inte vad. Så det blir frukost nu och sen får jag verkligen ta och pallra mig iväg till gymmet! Ska unna mig ett lyxigt skummbad efter det om jag tränar fint!

Puss och Kram, Louise

Popcorn och dåligt internett


Knack knack på dörren. Lilla mamma kommer in med en skål popcorn, azum! Den är tyvärr redan slut eftersom att det tog mig ungefär en timme att få upp den meningen. Jäkla skit internett rent ut sagt, krånglar som fan när det får för sig att göra det. Har trixat och pillat och ligger nu på hallgolvet brevid rautern och bloggar. Nu fungerar det iallfall, hoppas det tänker fortsätta med det. Min stackars samtalskompis blev helt lämnad mitt i en mening och nu är han inte kvar, haha. Tur att han är datornörd så att han förstår mig.

Potatissoppan står och kokar på spisen och bebisarna sover. (Potatissoppan ja, och nej jag åkte inte till Katthult i Småland på 30(?)-talet. Men man kan ju tro det, jag menar potatissoppa?) Jag har nästan bestämt mig för att gå ut och träffa tjejerna en stund ikväll, kan ju vila ut senare. Jobbar inte alls mycket imorgon och sen är det ju helg. Ska bara orka med gymmet, men det fixar jag nog.

Puss och Kram, Louise



En torsdag


Här sitter jag och laddar upp för en eftermiddag med två monsterbebisar till ljudet av tyska barnlåtar. Säger bara spotify med repeat och shuffle knappar. Lite trött är jag fortfarande efter gårdagen. Tycker så fruktansvärt synd om min mamma som varit tvungen att ha säkert 12-13 barnkalas PER BARN under sitt liv. Det var nog det jobbigaste jag någonsin gjort, haha. Hur som helst var det en härlig dag med lekar, skattjakt och tårta. Mormorn hade bakat en så sjukt fin tårta som jag tog 100 bilder på. Hoppas på att få upp de snart.

Tänkte vara duktig och hoppa iväg till gymmet men såg att det var lite tajt om tid så jag skjuter upp det till imorgon istället när jag har nästan hela dagen. Då ska nämligen alla tre barnen till doktorn på barn-koll, ja ni vet sån där man går på varje år eller så, UTAN MIG! Mohaha, då blir det gym och matlagning, hihi. Påtal om "mat", barnkalas är bra, hela skafferiet är fullt med rester bestående av GODIS!

Ikväll väntar utgång med au pairerna men jag funderar starkt på att stanna hemma och sova istället, behöver orka med fredagens jobb och lördagen då jag ska på MÖHIPPA hela dagen. Det ska bli sjukt kul. Vi ska alla bära svart efersom att vi sörjer "bortgången" av singeltjejen som blir brud, haha.

Nu ska jag sätta mig och luta huvud bakåt och bara vila ögonen en stund. Strax blir det påklädning och promenad med bebisar som sen ska kläs av igen, matas, lekas med och nattas. Mitt liv innehåller bajs och dregel, topp noch!

Puss och Kram, Louise



Jag saknar dig så, vill ha dig här hos mig.

80 muffins på födelsedagen


Innan jag berättar om min grymma dag måste jag bara tacka mamma för alla härliga kommentarer. Du är bäst mor min! Idag har jag varit så duktig att jag tagit mig hela vägen till svensk mark, nåja så långt var det inte (det var ärligt talat inte alls långt, ca 5 min vångväg), men ändå. Där tog jag en liten lapp och lagt i ett kuvert. Mer än så gjorde jag faktiskt inte. I vilket fall så röstade jag i Sveriges rigsdagsval och det känns toppen. Efter det blev det en långpromenad med tvillingarna för att hämta mitt "Frankfurt-pass". Det är ett slags ungdomskort som gör att man får massa braiga rabatter. (Tyvärr inte på skor och kläder men på inträden till muséer och sådant annat super spännande.) Kom såkalrt dit 5 minuter efter att de stängt för lunch och fick snällt gå runt med en gigatisk dubbelbarnvagn och shoppa en timme. Vi åt lunch, de va gott.

Resten av dagen har dominerats av kakor! Först år vi kakor, eftersom att idag är tvillingarnas födelsedag, och sedan bakade vi kakor eftersom att imorgon är det den andra ungens födelsedag. Muffins skulle med till dagis imorgon och muffins skulle ätar imorgon eftermiddag när det är kalas. Sammanlagt blir det 80 muffins! Gaaaalet!

Efter att ha ätit lite för mycket av den sjukt goda smeten, och dekorerat 80 muffins med glasyr och strössel och varit tvungen att hålla reda på pojkarnas piratmuffins och flickornas prinsessmuffins ser köket ut som ett bombnedslag. Men det var snart fixat och inte förens nu har jag kunnat sätta mig ner och ta det lugnt (starta datorn). Haft en skön dag iallafall och det blir nog sängen tidigt ikväll med tanke på morgondagen. Barnkalas liksom?

Puss och Kram, Louise


På tal om strössel... En bild jag gillar mycket från temat "valfritt", en skoluppgift.

Ego boost


Jag kom precis på en sak. Hur cool är jag egentligen som åkte iväg till ett annat land, till helt främmande människor och startade ett helt nytt liv?! Har träffat ett helt gäng med kanon vänner som verkligen förgyller min tid här. Bor med en fantastik familj som verkligen får mig att känna mig som hemma och trivas. Har ett par släktingar utanför stan som tar hand om mig och reducerar min hemlängtan. Känns som att jag är on top of the world!

Detta året kommer verkligen bli ett äventyr och ett år jag kommer minnas hela mitt liv. Ännu har jag inga funderingar eller oroheter inför framtiden, dom kommer om ett halvår, haha. Är så glad i min underbara datornörd till vän där hemma i Sverige som har gett mig både Twilight 3 och Sex and the City 2 som jag inte sätt än. Tack också för allt annat, hade aldrig orkat utan dig.

Puss och Kram, Louise



Saknar denna tröja som råkade bli kvar i Sverige...

My brilliant life


Solen skiner, äter ett äpple och ska snart ta cykeln till gymmet. Känner att jag börar komma ur mina koma nu och vänja mig. Hade en UNDERBAR helg med en totalgalen fredagkväll och en superkul lördagkväll. Hela söndagen spenderades med au pairerna. Vårt nyaste tillskott är... wait for it... en au pair kille. Hur coolt är inte det! Riktigt skön kille och jag tycker om dem alla så mycket. Synd att de inte kan förstå vad jag skrvier, haha.

Dålig uppdatering också men de ska snart ändras. Nu väntar löpbandet och maskinerna. Måste prova på något pass snart också, inte gjort det ännu! Gillar mina kläder så mycket idag bara att jag inte vill ta av de, haha. Kanske kan ha samma imorgon när bebisarna fyller år! Får bli träningskläder nu ändå, och såklart ipoden i örat. (Eller snarare hörlurarna i örat och fejk ipoden/mp3n fastnypt på tröjan, haha.)

Puss och Kram, Louise



the music's still playing in my ears

Facebooks riksdagsval



Såhär ser ställningen ut just nu i riksdagsvalet på Facebook. SD ligger trea och är inte långt ifrån andra plats. Oavsett er åsikt vill jag uppmana alla med åldern inne att gå och rösta. Vill ni vara med och bestämma landets framtid så har ni chansen nu! Gör ni inte er röst hör tycker jag heller inte att ni kan klaga senare.

Själv röstar jag blått men mitt parti ligger inte i topp 3, mer än så säger jag inte. Däremot tror jag att SD "själ" många röster från Moderaterna eller andra blåa partier vilket jag tycker är synd. Vad är eran åsikt om Sverigedemokraterna och deras åsiker? Ni ska väl rösta i valet?

Puss och Kram, Louise

Dance baby, dance


Disken är iplockad, tvättmaskinen tömd och kläderna vikta. Har tillochmed hunnit få i mig frukost och bäbisarna har inte vaknat än. Nu börjar det därmot bli ont om sysslor och jag känner mig lite uttåkad. Nördar facebook som om det var min ända koppling till världen (är det inte det?). Nejdå så illa är det inte, jag lyssnar på bra musik och funderar på kvällen. Ska bli superkul!

Solen skiner in snällt genom fönstret och det ser ut som en fin dag idag. Kanske blir en promenad i solen till eftermiddagen. På lördag väntar släkt/födelsedagsmiddag för mammas kusins mamma. Alltså typ min... morfars svägerska. Nåväl, trevligt ska det bli iallafall. Ikväll kommer Bästa hem. Saknar dig så sjukt jävla mycket gumman!

Puss och Kram, Louise



Dance

Dåjtch bitte


Idag har jag varit på Folkhögskolan här i Frankfurt och gjort ett tyska test. Jag blev nivå 4 av 6 och ska börja plugga i Oktober. Ser veeeeeeeerkligen fram emot att få lära mig all gramatik i tyska språket. Hade mina azum boots idag också, med ett plåster så alla fötter mår bra!

Ska snart iväg och hämta unge på dagis och sen bär det av till gymmet. Ska springa av mig lite och få träningvärk. Imorgon blir det ut med brudarna igen. Längtar som tusan, vi ska till nått stort uteställe med massa ungdommar, det är allt jag vet. Har en cool partyoutfit i huvudet som förhoppningsvis blir bra. Frågan är bara klackar eller platta? Som alltid, haha.

Älskade underbara Bästa kommer hem imorgon också. Då blir det skype för hela slanten! Nu packa lite sen iväg på cykeln. Later.

Puss och Kram, Louise



Blood n' babys


GÄSP! Ovanligt trött ikväll fast att bebisarna sov nästan heeeela min bebistid. Snälla ungar det där. Men en av de skrämde fullständigt livet av mig idag när jag gick in för att väcka de och får se att ungen är fullständigt täckt med blod i hela ansiktet och att halva sängen är nerblodad. Nu dör hon, tänkte jag. Men hon stod där så glatt och gurglade. Näsan hade börjat läcka under middagssömnen tror jag och hon hade glatt smetat ut det över hela sig. Men mycket blod var det och illa såg det ut. Nåväl, bara att tvätta.

Blev till att titta på IDOL igår innan jag somnade och det blir samma sak ikväll. Sitter och väntar på att klippet ska komma ut på internett. Inte mycket mer att säga om idag. Gick och handlade i mina nya skor, azum! Fick bara puttelite skav uppe på ena tån (?).

Puss och Kram, Louise

Back from the dead


Hej igen. Ursäka för den otroligt dåliga uppdateringen ända sedan i onsdags men det var faktiskt så att jag dog. Jag dog på ett par tre olika sätt och kunde inte blogga. Nu däremot har jag kommit på att det var varken roligt eller skönt att vara död så jag var helt enkelt tvungen att börja leva igen. Inte många som kan göra så!

Livet är för bra för att gå miste om, det finns för mycket vackra saker. Exempelvis mina skor som jag ÄNTLIGEN köpte idag. Har letat ända sedan innan jag åkte hit efter ett par sådanna och idag fick jag dem i min hand. Ett bar bruna höst boots med tjock klack. Azum!

Var på lunch med två kanontjejer idag. Au pairer från USA som visade mig stans godaste kebabställe, mums. Efter det blev det shopping och då hittade jag förutom skorna en mysig höstkofta och en praktisk t-shirt. Fick däremot inte med mig koftan hem eftersom jag inte tänkt på shopping och inte tagit med tillräckligt med pengar. Var ca 4 Euro kort, surt!

Eftersom jag varit död har jag heller inte tränat på en vecka. Hoppas på ändring av det imorgon, om inte förkylningen är elak mot mig. Hur som helst så lever och frodas jag nu och hoppas på en fortsatt bra vecka. (Fortsatt bra år?)

Puss och Kram, Louise



IT'S CALLED A CAREBOX AND YOU'RE NOT IN IT!

Ensam hemma


Nu sitter jag för mig själv och snorar (igen). Lilla mamma kom hem och packade upp 100 påsar med mat, presenter, strumpor, blöjor, och massa annat jag inte visste fanns. Sen tog med sig bebisarna till lekparken så att jag skulle få vila mig lite. Vill inte bli jobbigt sjuk blääää. Tror jag ska lägga mig i mitt underbara badkar och relaxa en stund. Det låter skönt.

Puss och Kram, Louise



You'll Never Walk Alone

Dålig uppdatering


Dålig uppdatering på senaste tiden. Tyvärr har jag fått en rejäl förkylning som kommer från bebisarna. Rackarns bebisar alltså, tror inte jag ska träna nu, känner att då blir det bara sämre. Jag som köpte ett dyrt gymkort, hehe. Annars har vi varit ute mycket hela dagarna och jag har haft mycket annat för mig.

Längtar så jag spricker tills fredag när killen jag älskar kommer hit. Äntligen. Ikväll funderade jag på att gå ut och träffa några andra au pair tjejer som jag pratat med, hoppas inte förkylningen är elak mot mig. Lördag ska jag träffa urgulliga tjejen som var au pair här innan mig. Hon ska visa mig runt lite så jag har koll på uteställena. Söndag väntar en mysig filmkväll med lilla mamma, lilla mormor och samma gulliga tjej som dagen innan. Hoppas på en bra helg.

Puss och Kram, Louise



Forever and ever...

Bebismonster


Puh, sitter och har inte pustat ut förens nu. Dagen började med att ungen inte ville gå till dagis idag så hon och lilla mamma hade lite mystid tillsammand och gick och handlade, åt glass och tittade på jackor. Det lämnade bebismonsterna till mig! Jag tog med dom ut på en lång lång promenad i parken som inte blev så lång eftersom jag gick fel och gick minirundan, hehe. Tog en tur ner till stan istället och köpte efterlängtade saker som ost, knäckebröd och apelsiner. Hittade inte popcorn, snyft.

Nu har de iallafall somnat så jag kan blogga. Imorgon ska de iväg till farbror doktorn igen så jag är fast med en bebis. Hoppas på att jag hinner iväg till gymmet efter att de kommit hem innan jag måste hämta ungen som slutar dagis kl 2. Annars får det väl bli kvällsgym. Nu ska jag nog ta mig en apelsin tror jag, mums!

Puss och Kram, Louise



On top of all - samma gula gitarr som var rosa är nu svart.

RSS 2.0