En norsk, en dansk och en Bellman

 
Vilken extremt förvirrande men rolig kväll vi hade i går. Efter jobbet gick vi till en bar för att hänga med praktikanderna på den norska och danska ambassaden. De vad redan där för tydligen slutar de kl 16 och vi slutar 17. Jäkligt orättvist. Sista timmen bestod i och för sig av att äta chips och dricka champagne i konferansrummet så det fick väl vara okej. Hur som helst så träffades vi på en jättecool bar på 10e våningen med panoramavy över hela Berlin. Tyvärr var den lång och smal så alla tolv satt liksom på rad. Inte så lätt att prata då. Dessutom var det jättehög musik.
 
Så efter att danskarna efter låååång tid fått i sig sina hundra öl som de hade beställt gick vi vidare till en lugnare bar med stora bord, levande ljus och lounge-musik. Det var supermysigt och alla kunde höra varandra. Förstå varandra var en annan sak. Norrmännen var inget problem alls bortsett från någon enstaka ord men sammanhanget gjorde oftast att man förstod ändå. Danskarna var lite svårare att förstå, kanske mest för att de kom från södra Danmark, nära tyska gränsen. Vilken jäkla dialekt alltså. Men det gick. När däremot en norsk och en dansk (och en Bellman hahaha) pratade med varandra blev det rejält virrigt i huvudet att följa vad de sa. Men trevligt hade vi. Fredags AW blir nog tradition.
 
Nu ska jag träffa mina svenska vänner och ha en museumsdag. Vi ska titta på en pandautställnig som en tjej gärna ville se och sen hoppas jag på att få med dem på en utställning om Dahli. Fåglarna kvittrar utanför fönstret fast att det är kallt så det blir nog en fin dag! Puss och kram på er alla!
 
 
Mina fina praktikanter beundrar vårpyntet i receptionen.
(Drog btw bellmanskämtet igår men ingen fattade. Visste inte att det bara var i sverige vi hade så bra humor...)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mam

En norsk å en torsk å en Bellman, sa du när du var liten.
Men nån torskambasad lär väl inte ga några praktikanter som du kan dricka Rom med? :)

2015-02-07 @ 19:46:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0